We leven in een wereld waarin veranderen aan de orde van de dag is. Dat geldt in de thuissituatie met opgroeiende kinderen, met nieuwe technische aankopen, zoals een auto, telefoon of televisie en ook op je werk. Door de jaren heen ben je met al die veranderingen meebewogen. Je hebt in jezelf geïnvesteerd in fysieke fitheid door regelmatig te sporten en gezond te leven en te eten. Ook ben je mentaal fit gebleven omdat je voor je werk hebt geïnvesteerd in inhoudelijke opleidingen waardoor je bij kon blijven in je functie.
 
En dan na de zoveelste reorganisatie kan ook jouw functie komen te vervallen.
 
Angst, onzekerheid, wat moet ik nu? Wie wil mij nu nog. Ik ben al boven de 45 en al zo lang bij dit bedrijf. Of ik ben in deze baan gerold en ik heb nog nooit gesolliciteerd. Waar moet ik beginnen? Waar ben ik goed in? Hoe ziet mijn toekomst eruit?
 
Je kunt blijven wachten totdat het zover is. Je kunt ook nu alvast in beweging komen.
 
Stilstaand water stinkt. Stromend water is in beweging – kabbelend of snel.
 
Ben jij het stilstaand water of wil je het stromende water zijn?
 
In 3 middagen gaan we actief aan de slag om letterlijk jezelf in beweging te zetten. Je gaat jezelf (her)kennen en waarderen en ontdekken hoe anderen naar je kijken.
 

Hoe zien de middagen eruit?

 
1.    Wie ben ik?
 
Wie ben ik door de ogen van de ander en van mezelf.
De middag word je bewust gemaakt waar jouw kwaliteiten en behoeften liggen en hoe je die bij een ander kunt herkennen om zo nader tot elkaar te komen. Je zult ervaren dat dit leidt tot meer begrip voor de verschillen om daarna tot een betere samenwerking te komen. Deze inzichten kun je zowel privé als zakelijk inzetten.
 
2.    Omgaan met veranderingen
 
Veranderen doet pijn. Daarmee heb je oude en vertrouwde dingen vanuit een ander licht te bekijken, zodat je mogelijkheden gaat creëren om nieuwe dingen te ontdekken.
Wat wil je behouden en wat wil je loslaten en hoe kun je daar betekenis aan geven in het zoeken naar een nieuwe werkomgeving.
 
3.    Bezinning op mijn toekomst
 
Vanuit het heden gaan we terug kijken naar je (huidige) werksituatie. Vervolgens ga je terug kijken naar je (werk)verleden, waarin je dingen waardeert en ook dingen hebt moeten loslaten om daarna je blik te richten op jouw toekomst. Alsof je een droom gaat realiseren. Hoeveel ruimte zit er tussen het heden en de toekomst, hoever ligt die toekomst van je af en welke stappen kun je nu al nemen om die toekomst naar je hand te gaan zetten. Wat is je natuurlijke reactie om van heden naar toekomst te komen en wat belemmert je daarin?
 
Voor wie
De workshop is geschikt voor iedereen die in een veranderende situatie zit en graag aan de slag wil met zichzelf. Het volgen van deze workshops gaat je zeker een boost geven in jouw persoonlijke ontwikkeling.
 
Duur van de opleiding
De opleiding bestaat uit 3 middagen van 13:00 tot 17:00 uur.
Er zijn diverse varianten mogelijk. Vanzelfsprekend is maatwerk ook een optie.


Wat deelnemers zeggen
Mooie cursus om terug te kijken naar verleden, heden en toekomst. Het was gezellig, nuttig en intensief en ik voelde me vrij om volkomen eerlijk en open te zijn. De begeleiding was niet vrijblijvend. Je werd voortdurend getriggerd om bij de les te blijven. Wilma is enthousiast, probeert het beste in je boven te halen, nodigt je uit eerlijk te zijn en goed naar jezelf te luisteren.


 

Aanmelden voor de workshop: